top of page

MEMBINA LEGASI YANG LEBIH KUKUH DEMI JAMINAN MASA HADAPAN!

Korang tahu tak Cuma 50% shj rakyat Malaysia mempunyai simpanan yang secukupnya untuk menyara hidup selama 3 bulan jika tiada pendapatan?

MEMBINA LEGASI YANG LEBIH KUKUH DEMI JAMINAN MASA HADAPAN! 1. Agihkan sedikit pendapatan anda untuk melindungi kepentingan ahli keluarga tersayang. • 1 dalam 2 berpandangan bahawa jika sesuatu di luar jangkaan menimpa mereka, ahli keluarga tidak dapat mengekalkan perbelanjaan dan gaya hidup semasa. Macam mane tu?

Ok mcm ni, kalau pencari nafkah, ibu atau ayah meninggal dunia, keluarga tidak dapat mengekalkan pembelajaan mereke. Barang-barang makanan mungkin cukup, tetapi kita masih ada loan rumah, loan kereta, loan pelajaran dan lain lain lagi.

• 6 dalam 10 belum merancang penagihan asset mereka selepas meninggal dunia. Ini boleh menjadi masalah, lagi-lagi kalau kita ada keluarga yang besar. Kita tak tahu apa akan jadi kepada aset-aset kita selepas kita meninggal dunia. Kita perlulah menyediakan wahsiat dan mengagihkan harta-harta

(rumah, kereta, barang kemas) sebelum kita pergi.

2. Bagaimana Takaful Hibah dapat membantu and melaksanakan pengaihan harta pusaka anda? - Hibah bermaksud pemberian hadiah kepada seseorang secara sukarela semasa hayatnya, atas dasar kasih sayang tanpa mengharapkan balasan.

• Penama hibah mempunyai hak penuh ke atas Manfaat Takaful apabila Orang Yang Dilindungi sudah meninggal dunia & penamaan TIDAK boleh dipertandingkan. Bermaksud, kalau kita berikan hibah ini kepada ibu shj, adik beradik kita yang lain tidak dapat

melawan hak itu. Hanya ibu kita shj yang berhak untuk mengagihkan sejumlah wang ikut suka dia.

Korang semua tahukan, dalam Islam, walaupun kita sudah meninggal dunia, pinjaman ataupun hutang yang belum di langsaikan tetap perlu dibayar. Supaya roh kita tidak tergantung apabila mahu masuk ke syurga. Dengan Hibah ini, kita sudah memberi Amanah kepada ahli keluarga kita, jika kematian tidak dijangka berlaku, gunalah hibah ini untuk menyelesaikan hutang kita di dunia ini.


Example: *Lelaki, umur 35 tahun. Tempoh pembayaran penuh Lindungi sehingga umur 70 Apa yang and perlukan sekarang ialah sekurang-kurangnya RM500,000 perlindungan Takaful. Dengan caruman serendah RM 261 sebulan sahaja !!

5 views0 comments
bottom of page