top of page

Ambil medical card untuk baby yang masih belum lahir?

Updated: Nov 30, 2021

Ambil medical card untuk baby yang masih belum lahir? Perlu ke?! Jika anda pikir ini adalah satu keperluan, tengok video ini, saya janji korang semua akan ada pendapat baru selepas video ni. Bila datang topic insurance, konsep pertama ramai orang akan ada adalah...

Kena ade ke? Mahal tau !! Bolehh claim ke ?! Betul kan?!

Sama ada anda membelinya sendiri atau membelinya untuk anak anda, itu lah pendapatkorang! Bila anda serius untuk membeli, anda akan berpikir, jika saya membeli package yang murah, adakah perlindungan saya ambil ni mencukupi? Kalau saya membeli yang mahal, takut beban kan kewangan saya pulak.


Ok faham! Biar saya tolong jawabkan soalan korang semua satu per satu. Nama saya Alif dari Insurance Guys. Experience 3 tahun dalam bidang ini, dan dah handle lebih kurang 100 customer. Agency saya pulak dah ada dalam 1,500 lebih customer, jadi saya rasa saya boleh lah menjawab soalan korang. Mari saya kongsikan 3 faedah baik dalam polisi insurans seperti ini: 1. Perlindungan medical dari 500 ribu sehingga 1.5 juta. 2. Penyakit kritikal.Sekiranya, bayi akan dilahirkan dengan penyakit kongenital. Syarikat insurans akan membayar RM30,000 untuk perbelanjaan perubatan bayi. Pada masayang sama, 1,500,000 kad perubatan akan terus cover. 3. Premium yg rendah. RM 1,800 setahun, ataupun RM 150 sebulan. Insurans tidak digunakan untuk mengubah kehidupanseseorang tetapi untuk mengelakkan kehidupan harian berubah. Sudah tentu, banyak bayi dilahirkan dengan sihat, tetapi kalau dilahir kan dengan sesuatu penyakit… Yang anda beli bukanlah insurans, tetapi ketenangan pikiran. Orang sering ingin mendapatkan ubat terbaik, berjumpa doktor terbaik, dan mengambil ubat terbaik ketika sakit yang parah. Lagi satu, kalau dapat pilihan untuk pergi ke HospitalKerajaan atau Hospital Swasta, mana satu korang akan pilih untuk pergi? Ok dapat jawapan? Baik. Kalau dah jadi parent, nak anak kita pergi Hospital Kerajaan atau Swasta? Anak kita masih bayi. Sekiranya anda mampu sekarang, mengapa tidakmelakukan perkara ini dengan baik? Jika anda rasa masalah kerisauan anda sudah ditangani, Please share video in kepada rakan-rakan anda supaya lagi banyak boleh dapat tahu tentang nya. Pada masa yang sama, jika nada berminat atau mahu tahu dengan lebih lanjut, boleh WhatsApp atau call saya.


Saya Alif Danial, dari Insurance Guys. Terima Kasih and stay safe

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page