top of page

4 sebab kenapa coverage critical ilness penting untuk kita?

#1 Long-Term Medical Coverage

Long term coverage diperlukan untuk recovery daripada penyakit critical yang series. Kita boleh mengurus kewangan kita dengan baik, terutamanya kalau kos perubatan tidak dilindungi dari sebarang coverage insurance

#2 RAWATAN ALTERNATIF

Menggunakan rawatan alternatif seperti Perubatan Tradisional untuk membantu pemulihan kita biasanya tidak dilindungi oleh medical insurance. Jadi, dengan adanya duit pampasan daripada policy ini, kita boleh menggunakan duit pampasan untuk rawatan alternatif pilihan kita.


#3 TUGASAN HARIAN

Apabila kita mengalami penyakit yang series seperti strok, heart attack dan lain lain, kita tidak dapat melakukan aktiviti harian kita seperti biasa. Jadi, dengan pampasan yang diterima, kita dapat menggunakannya untuk menggupah pembantu untuk membantu kita untuk menyelesaikan tugas harian kita seperti biasa.

#4 KOMITMEN BULANAN

Walaupun kita sakit, kita masih perlu membayar bil, loan dan kita masih perlu makan kan? So, dengan pampasan yang akan diberikan oleh policy insurance, kita dapat menjelaskan segala komitmen bulanan kita walaupun kita tidak bekerja semasa menerima rawatan perubatan dalam masa 6 ke 12 bulan.

Dengan insurans penyakit kritikal, kita dapat menggunakan duit pampasan mengikut keperluan kita tanpa perlu merisaukan pembelanjaan harian kita atau menjejaskan simpanan kita.

5 views0 comments
bottom of page